Impregnace pásů do terénu
Impregnace pásů do terénu
Na impregnaci článků pásů asi použil třeba univerzální WD-40 mazivo nebo máte něco lepšího? Do pouzder hnacího kola místo vazelíny napadlo dat grafitovou páč maže i když je úplně suchá.
Tiger I verze HL
- spitfiremk1
- PzKpfw IV
- 13
- Lokalita: Bochoř Bezručova 287 750 00 okres Přerov
Re: Impregnace pásů do terénu
Rovněž to nijak neimpregnuji, impregnuje se snad jen tkanina a dřevo.Já jen po sezoně venku pásy protočím ve vaničce s řídkým olejem (konkor, nebo PP 90)projedu tank po starém koberci potom to protáhnu lihem na pálení kvůli vymytí oleje, aby vše přebytečné odteklo a v zimě jezdím překážky v tělocvičně, nebo s děckama v kroužku..stejně u kovových pásů nezabráníš ani mazáním tomu, aby se nevytahala oka v článcích.Nanejvýš namazaný pás (trvale namazaný) líp v sobě drží v otvorech směs oleje a prachu, což je ideální brusivo..balcin píše:...Nemažu nic,nic neimpregnuji,nikde žádnou vazelínu nemám a jezdím furt a pořád... ...Jo,mažu převodovky vazelinou ve spreji na řetazy motorek...Ta tam pořádně drží a nikde neodletuje...A ještě moje myšlenka byla,že na zimu,až přestanu jezdit,namočím pásy do nafty a nechám je tam vymočit tři dny,ale i od toho jsem upustil...Ted je mám od bahna a písku a, ani je čistit nebudu,pásy mají být zasraný bahnem a ne vyčištěny štětečkem...Bahno konzervuje...
nejde li o život, jde o hov .......
- Rudyn
- PzKpfw VI - Tiger
- 15
- Lokalita: ROHATEC, okres Hodonín.
Ahoj.
WD - 40 do čepů a osek pásů nedávej, v žádném případě !!! Když to uděláš, tak dojde určitě k rychlejšímu opotřebení. Jakýkoliv olej s prachem udělá bezva brusnou pastu, jak Ti zde píše Spitfire. Hlavně rozdělej tank a vyčisti a promaž převodovky, tam bude určitě nějaká nečistota !!! Na převodovky je dobré mazání pro řetězy motocyklů. To ale najdeš v jiném vlákně !!!
R.
WD - 40 do čepů a osek pásů nedávej, v žádném případě !!! Když to uděláš, tak dojde určitě k rychlejšímu opotřebení. Jakýkoliv olej s prachem udělá bezva brusnou pastu, jak Ti zde píše Spitfire. Hlavně rozdělej tank a vyčisti a promaž převodovky, tam bude určitě nějaká nečistota !!! Na převodovky je dobré mazání pro řetězy motocyklů. To ale najdeš v jiném vlákně !!!
R.
Sportuji rekreačně ... Vrhám stín, dívám se do dálky, skáču do řeči a lezu na nervy !
- spitfiremk1
- PzKpfw IV
- 13
- Lokalita: Bochoř Bezručova 287 750 00 okres Přerov
Rudyne, abych se přiznal, tak po poslední kontrole převodovek jsem ji důkladně umyl metanolem,( zbytek jsem vypil )a namazal jsem právě oním "balcinomazem" na řetězy jen pouzdra hřídelí, protože kola namazaná tou vazelínou stejně nachytala prach a podezřele leští modul zubů..takže jsou nasucho..Proč ne, vždyť veškeré, i vasokootáčkové převodovky v letadlech,mají jet nasucho, díky právě mosazným pastorkům. A vím proč asi. V bugyně jsem namazal, blbec, převod vazelinkou a do čtvrt roku se zvyšil hluk natolik, že jsem to rozhodil a místo zubů pastorku jsem našel žiletkové břity...hlavní kolo netknuté, jako nové..To, jelikož je měkké plastové (ABS) do sebe vmačkalo veškerý otěr mosazi a s vazelinou udělalo brusný materiál..rok už jezdím po suchu a je klid. Takže do tanku to aplikuji rovněž.Suchý mosazný prach se stejně tvoří a spadne mimo kola na dno korby a jednou za čas se to vysaje..Rudyn píše:Ahoj.
R.
Omlouvám se za vybočení z vlákna, ale to samé platí, jak jsi řekl, i pro pásy..
nejde li o život, jde o hov .......
Vidíte... já se držel pravidla kdo maže ten jede trochu jsem pásy srovnával s řetězem na kolo no. Máte letité zkušenosti nechám pásy určitě nasucho děkuji.
Tiger I verze HL
- Milan
- PzKpfw VI - Tiger
- 15
- Lokalita: Cvrčovice,Brno-venkov
A já si pásů vůbec nevšímám.Když to jede,tak nealchimuji.
A osvědčilo se mi že co funguje tak do toho se ne....u.
A osvědčilo se mi že co funguje tak do toho se ne....u.