Impregnace pásů do terénu

Zeptejte se ostatních uživatelů nato, co Vás zajímá, nebo s čím potřebujete pomoct.
Odpovědět
petsild
PzKpfw IV
PzKpfw IV
11
Lokalita: Praha 10

Impregnace pásů do terénu

Příspěvek od petsild »

Na impregnaci článků pásů asi použil třeba univerzální WD-40 mazivo :) nebo máte něco lepšího? Do pouzder hnacího kola místo vazelíny napadlo dat grafitovou páč maže i když je úplně suchá.
Tiger I verze HL
spitfiremk1
PzKpfw IV
PzKpfw IV
13
Lokalita: Bochoř Bezručova 287 750 00 okres Přerov

Re: Impregnace pásů do terénu

Příspěvek od spitfiremk1 »

balcin píše:...Nemažu nic,nic neimpregnuji,nikde žádnou vazelínu nemám a jezdím furt a pořád... :) ...Jo,mažu převodovky vazelinou ve spreji na řetazy motorek...Ta tam pořádně drží a nikde neodletuje...A ještě moje myšlenka byla,že na zimu,až přestanu jezdit,namočím pásy do nafty a nechám je tam vymočit tři dny,ale i od toho jsem upustil...Ted je mám od bahna a písku a, ani je čistit nebudu,pásy mají být zasraný bahnem a ne vyčištěny štětečkem...Bahno konzervuje... :lol: :lol: ;)
Rovněž to nijak neimpregnuji, impregnuje se snad jen tkanina a dřevo.Já jen po sezoně venku pásy protočím ve vaničce s řídkým olejem (konkor, nebo PP 90)projedu tank po starém koberci potom to protáhnu lihem na pálení kvůli vymytí oleje, aby vše přebytečné odteklo a v zimě jezdím překážky v tělocvičně, nebo s děckama v kroužku..stejně u kovových pásů nezabráníš ani mazáním tomu, aby se nevytahala oka v článcích.Nanejvýš namazaný pás (trvale namazaný) líp v sobě drží v otvorech směs oleje a prachu, což je ideální brusivo..
nejde li o život, jde o hov .......
Rudyn
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
15
Lokalita: ROHATEC, okres Hodonín.

Příspěvek od Rudyn »

Ahoj.

WD - 40 do čepů a osek pásů nedávej, v žádném případě !!! Když to uděláš, tak dojde určitě k rychlejšímu opotřebení. Jakýkoliv olej s prachem udělá bezva brusnou pastu, jak Ti zde píše Spitfire. Hlavně rozdělej tank a vyčisti a promaž převodovky, tam bude určitě nějaká nečistota !!! Na převodovky je dobré mazání pro řetězy motocyklů. To ale najdeš v jiném vlákně !!!

R.
Sportuji rekreačně ... Vrhám stín, dívám se do dálky, skáču do řeči a lezu na nervy !
spitfiremk1
PzKpfw IV
PzKpfw IV
13
Lokalita: Bochoř Bezručova 287 750 00 okres Přerov

Příspěvek od spitfiremk1 »

Rudyn píše:Ahoj.

WD - 40 do čepů a osek pásů nedávej, v žádném případě !!! Když to uděláš, tak dojde určitě k rychlejšímu opotřebení. Jakýkoliv olej s prachem udělá bezva brusnou pastu, jak Ti zde píše Spitfire. Hlavně rozdělej tank a vyčisti a promaž převodovky, tam bude určitě nějaká nečistota !!! Na převodovky je dobré mazání pro řetězy motocyklů. To ale najdeš v jiném vlákně !!!

R.
Rudyne, abych se přiznal, tak po poslední kontrole převodovek jsem ji důkladně umyl metanolem,( zbytek jsem vypil :D )a namazal jsem právě oním "balcinomazem" na řetězy jen pouzdra hřídelí, protože kola namazaná tou vazelínou stejně nachytala prach a podezřele leští modul zubů..takže jsou nasucho..Proč ne, vždyť veškeré, i vasokootáčkové převodovky v letadlech,mají jet nasucho, díky právě mosazným pastorkům. A vím proč asi. V bugyně jsem namazal, blbec, převod vazelinkou a do čtvrt roku se zvyšil hluk natolik, že jsem to rozhodil a místo zubů pastorku jsem našel žiletkové břity...hlavní kolo netknuté, jako nové..To, jelikož je měkké plastové (ABS) do sebe vmačkalo veškerý otěr mosazi a s vazelinou udělalo brusný materiál..rok už jezdím po suchu a je klid. Takže do tanku to aplikuji rovněž.Suchý mosazný prach se stejně tvoří a spadne mimo kola na dno korby a jednou za čas se to vysaje..
Omlouvám se za vybočení z vlákna, ale to samé platí, jak jsi řekl, i pro pásy..
nejde li o život, jde o hov .......
petsild
PzKpfw IV
PzKpfw IV
11
Lokalita: Praha 10

Příspěvek od petsild »

Vidíte... já se držel pravidla kdo maže ten jede :) trochu jsem pásy srovnával s řetězem na kolo no. Máte letité zkušenosti :) nechám pásy určitě nasucho děkuji.
Tiger I verze HL
Milan
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
15
Lokalita: Cvrčovice,Brno-venkov

Příspěvek od Milan »

A já si pásů vůbec nevšímám.Když to jede,tak nealchimuji.
A osvědčilo se mi že co funguje tak do toho se ne....u. :P
Odpovědět

Zpět na „Poradna“