German Tiger I - padani pohonneho kola a pasu

Zeptejte se ostatních uživatelů nato, co Vás zajímá, nebo s čím potřebujete pomoct.
Odpovědět
bean
PzKpfw IV
PzKpfw IV
14
Lokalita: Černošice, Praha západ

Re: German Tiger I - padani pohonneho kola a pasu

Příspěvek od bean »

Ahoj, nechci být poslem špatných zpráv, ale řešil jsem to taky. Pás mi padal skoro po minutě ježdění. Bylo to hodně otravné. Tady na fóru jsem našel hodně rad, koupil jsem kovové pásy, kovové kola, převodovky (nejen kvůli tomuto problému) a pásy padaly úplně stejně. Pak jsem pořídil napínáky pásů a o hodně se to zlepšilo, ale stejně občas spadly, ale dalo se to už vydržet.
Mám na tebe spíš jiný dotaz? Nejezdíš v příliš náročném terénu? Mě padaly vyloženě když jsem zajel na trávu, nebo doma na chlupatý koberec. Jestli nemůžeš nějakým způsobem vyřešit terén, na kterým ti to padá a nebo jestli ti to spadne i na třeba plovoucí podlaze.
Jde opravdu o to, a to se tady na fóru dozvíš, že jsou na kolech hodně vůle a například i mně když jsem tank vzal do ruky a roztočil pásy, tak jsem pouhým okem viděl, jak hnací hřídel špatně navádí pás a ten měl tendenci občas přeskočit.
Jinak jsem to vyřešil úplně jen tak, že jsem koupil dražší tank s kovovou vanou. Ten je o level jinde.
Ale to tě nechci strašit.
bean
bean
PzKpfw IV
PzKpfw IV
14

Příspěvek od bean »

Na napínákách nic není. Ani já nejsem kdoví jaký modelář a když vidím ty fotky, tady těch lidí, tak mi jen tečou sliny. Ale najdi si příspěvky ode mně a uvidíš nainstalování napínáků. Jde o to, jen na ně vyřezat místo. :)
Držím palce, hlavně aby to alespoň trochu pomohlo.
bean
zander
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
14
Lokalita: Praha 5 Radotín

Příspěvek od zander »

Tohle myslel.
http://www.mujtank.tym.cz/prispevek8947/#p8947
a jinak napínáky se objednávají většinou z Německa, bohužel zrovna tento typ jako na fotkách, byl dost nešťastný/rád praskal/ a momentálně není zatím k dostání.
S tímto tankem jsi si trochu zavařil, je to podvozkově dost nepovedený kus, a jsou s ním pořád problémy.
Měl jsi se tady poradit před tím, než jsi ho koupil.
Určitě by jsme ti poradili buďto jiný typ tanku v této cenové relaci, nebo Tiger I ale s kovovou vanou, který je sice o trochu dražší, ale o mnoho problémů lehčí.
Myslím si, že pokud se tyto napínáky neobjeví na eshopu znova, budeš muset trochu impovizovat, protože tento tank je opravdu v této variantě problémový.
Vím , že jsem tě asi nepotěšil, ale je to tak.
Další varianta je zainvestovat další peníze, stejně tě s tímto tankem budou určitě další investce čekat a koupit tu kovovou vanu, a nebo to prodejci hodit na hlavu a poradit se s námi co místo toho.
Michal

Jen pro zajímavost tady je ta kovová vana i s kovovými koly, a ta je už opravdu o něčem jiném.
http://www.rctank.de/product_info.php?c ... ts_id=1192
a tady je i bez kol , a další zajímavosti.
http://www.rctank.de/index.php?cPath=149_150
"Rytířský v boji, bdělí v míru"
bean
PzKpfw IV
PzKpfw IV
14

Příspěvek od bean »

Ahoj, pokusím se ti napsat, jak jsem to udělal já.
Taky jsem se zamiloval do Tigra a dlouho jsem pročítal katalogy. Vzhledem k tomu, že mám RC auta od Japonské Tamiye, kde mají podle mně nejlepší auta a precizní zpracování, prostě bomba. A tak koukám na tank, Tiger. Jediné co mě od nákupu odradilo byla cena, protože tenkrát stál 16000 holá stavebnice, bez vysílačky, bez přijímače a to jsem nebyl ochoten investovat. No a když jsem v obchodě uviděl Tiger za 3000 komplet, jen vložit baterku a jezdit, tak jsem nepřemýšlel. Jen jsem chtěl aby to střílelo kuličky, přišlo mi to podle videí že je to zajímavé a dá se s tím lépe blbnout. No a když to přišlo, tak manželka že musíme koupit taky synovi. A u ní je to složité, tu jsem na Tigra nepřesvědčil a synovi bylo 6, tak ani neměl nic vyhraněného. A tak jsem koupil PZ4 (manželka mě přesvědčila, že chci koupit právě tenhle) a taky na kuličky. Kdybych původně věděl, že budu kupovat dva, tak jsem koupil IRC system, ale to jsem nevěděl. Hlavně proto, že kuličky jsou sice fajn, ale zákluz hlavně je o mnoho realističtější. No a pak přišly zákonitě problémy. Padání pásů, uvolňování hnacích kol a podobně. Ale jen u mého Tigra :( Syn jezdi v pohodě a u něj jsem jen dolepoval doplňky, protože on s tím zacházel hrozně a tak všechno ulamoval. Ale neměl jedinou závadu na pásech ani na hnacím ústrojí. No a já byl naštvanej a poučenej, že Tiger, levnější varianta, je nahouby bez předělání.
Tady se mnou možná nebudou všichni souhlasit, protože tady je hodně schopných modelářů, kteří jsou vše schopné opravit a každá závada je pro ně výzva. :)
Ale pokud chceš jezdit a nehrabat se v tom, tak musíš jít asi do dražší varianty, nebo jiného modelu.
Takže jsou asi jen dvě varianty.
1. koupit levnější a počítat že ho budeš muset upravit
2. koupit dražší a doufat, že se v něm nebudeš muset tolik vrtat.
Nastřádal jsem peníze a zakoupil tenhle kousek:
http://www.rctank.de/product_info.php?c ... ts_id=1863
a i když byl docela o dost dražší, zatím maximální spokojenost. Hlavně kovová vana a kovová kola a převody. Na fotkách vypadá barevně příšerně, ale ve skutečnosti je moc pěkný. Poradil s výběrem Milan a Zander. Chci si jen předělat kamufláž a nějaké ty doplňky, ale zatím hledám čas.
Je to víc peněz, ale počítám, že se v něm nebudu muset tak často vrtat. Ale jak říkám, je tu spousta lidí, kteří právě kvůli tomu si tank pořídí.
Zkuste někdo s přítomných modelářů napsat vlastní zkušenosti a pomoct s výběrem.
Michal
pan.peta
PzKpfw IV
PzKpfw IV
11
Lokalita: Hodonín

Příspěvek od pan.peta »

bean píše:Ahoj, pokusím se ti napsat, jak jsem to udělal já.
Taky jsem se zamiloval do Tigra a dlouho jsem pročítal katalogy. Vzhledem k tomu, že mám RC auta od Japonské Tamiye, kde mají podle mně nejlepší auta a precizní zpracování, prostě bomba. A tak koukám na tank, Tiger. Jediné co mě od nákupu odradilo byla cena, protože tenkrát stál 16000 holá stavebnice, bez vysílačky, bez přijímače a to jsem nebyl ochoten investovat. No a když jsem v obchodě uviděl Tiger za 3000 komplet, jen vložit baterku a jezdit, tak jsem nepřemýšlel. Jen jsem chtěl aby to střílelo kuličky, přišlo mi to podle videí že je to zajímavé a dá se s tím lépe blbnout. No a když to přišlo, tak manželka že musíme koupit taky synovi. A u ní je to složité, tu jsem na Tigra nepřesvědčil a synovi bylo 6, tak ani neměl nic vyhraněného. A tak jsem koupil PZ4 (manželka mě přesvědčila, že chci koupit právě tenhle) a taky na kuličky. Kdybych původně věděl, že budu kupovat dva, tak jsem koupil IRC system, ale to jsem nevěděl. Hlavně proto, že kuličky jsou sice fajn, ale zákluz hlavně je o mnoho realističtější. No a pak přišly zákonitě problémy. Padání pásů, uvolňování hnacích kol a podobně. Ale jen u mého Tigra :( Syn jezdi v pohodě a u něj jsem jen dolepoval doplňky, protože on s tím zacházel hrozně a tak všechno ulamoval. Ale neměl jedinou závadu na pásech ani na hnacím ústrojí. No a já byl naštvanej a poučenej, že Tiger, levnější varianta, je nahouby bez předělání.
Tady se mnou možná nebudou všichni souhlasit, protože tady je hodně schopných modelářů, kteří jsou vše schopné opravit a každá závada je pro ně výzva. :)
Ale pokud chceš jezdit a nehrabat se v tom, tak musíš jít asi do dražší varianty, nebo jiného modelu.
Takže jsou asi jen dvě varianty.
1. koupit levnější a počítat že ho budeš muset upravit
2. koupit dražší a doufat, že se v něm nebudeš muset tolik vrtat.
Nastřádal jsem peníze a zakoupil tenhle kousek:
http://www.rctank.de/product_info.php?c ... ts_id=1863
a i když byl docela o dost dražší, zatím maximální spokojenost. Hlavně kovová vana a kovová kola a převody. Na fotkách vypadá barevně příšerně, ale ve skutečnosti je moc pěkný. Poradil s výběrem Milan a Zander. Chci si jen předělat kamufláž a nějaké ty doplňky, ale zatím hledám čas.
Je to víc peněz, ale počítám, že se v něm nebudu muset tak často vrtat. Ale jak říkám, je tu spousta lidí, kteří právě kvůli tomu si tank pořídí.
Zkuste někdo s přítomných modelářů napsat vlastní zkušenosti a pomoct s výběrem.
Michal
Přesně toho Tygříka mám taky.Když jsem ho kupoval,tak jsem si říkal,že do toho,už
další peníze rvát nebudu.Opak je pravdou.Jezdil moc rychle,tak jsem koupil nové převodovky a pak
i redukce.Stávající převodovky nic nevydží.Různé doplňky,vojáčky atd.Řídící jednotka mi shořela :shock:
Po radě od Balcina a doporučení Kuldy,jsem pořídil Elmod+vysílačku cool .Teprve teď je to tank podle
mých představ :D Když jsem to zhruba spočítal,kolik jsem do tanku vrazil a řekl to manželce,málem šla do kolen :shock: (cca 25000 + pořádná nabíječka+baterky)Vůbec toho nelituji a jsem rád,že to konečně jezdí jak jsem si představoval :D :D :D
Ale jak píše bean,s tímto tankem bez úprav se dá jezdit,už docela solidně.Takže,asi tak :)
Petr
bean
PzKpfw IV
PzKpfw IV
14

Příspěvek od bean »

No já naštěstí nejsem náročnej na rychlost a úplnou přesnou modelovost. Sice bych taky chtěl ty věci jak píšeš, ale manželce to říct nemůžu, to bych byl mrtvej a volné peníze dávám ještě do jiných koníčku a do sportu, tak je to složité. Musím si vybrat.
M.
pan.peta
PzKpfw IV
PzKpfw IV
11

Příspěvek od pan.peta »

Jojo,peníze jsou až na prvním místě!Taky je to asi můj první a poslední tank.
zander
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
14
Lokalita: Praha 5 Radotín

Příspěvek od zander »

Ahoj
nechci do toho moc zasahovat, ale potom se to speciálně u Tigra, pokud do něj někdo chce trochu investovat chce zamyslet i nad Tamiyou./už jsem to tu taky někde psal/ :arrow: Velmi dobrý poměr výkon- modelovost - cena
Byla by to asi moje volba po tom všem, kdybych si pořizoval nový tank./Tiger I/
Což už samozřejmě nebudu, už mi to stačí, a mám práce až nad hlavu. :D

Michal
"Rytířský v boji, bdělí v míru"
pan.peta
PzKpfw IV
PzKpfw IV
11

Příspěvek od pan.peta »

Jo,kdybych tušil kolik peněz do toho dám,tak bych dnes šel taky do Tamky.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“