Chlapi, zdravím a ptám se...
mám už dost udělanou povrchovou úpravu na Tiger 1 HL a nemohu přijít na to, co je ta věcička uprostřed zadního čela vany nahoře, mezi výfuky (asi nějaký držák něčeho?)...Dále mne zajímá z jak silného plechu je vyroben plechový kontejner (?) na zádi věže, abych věděl, jak moc ho mohu pokrčit a prostřílet malými kalibry. Vše pak nafotím a poskytnu sem, pokud zvládnu imagesack, jinak poprosím rudyna o pověšení.. No a když už jsem tady pokračuji dál...Někde, nevím kde, ale asi na nějakém odkazu zde, jsem kdysi narazil na fotečku, nebo nákres Tigra, vlekoucího za závěs nějaký jednoosý přívěs a na něm na zvláštních držácích tuším dva sudy (asi benzín, nebo hydraulický olej) a líbilo semi to jak malýmu klukovi..Bylo by to oživení. Tahali i něco většího, krom třeba poškozených vozidel?
Dík za rady..
co je to za "bazmek"
- spitfiremk1
- PzKpfw IV
- 13
- Lokalita: Bochoř Bezručova 287 750 00 okres Přerov
co je to za "bazmek"
nejde li o život, jde o hov .......
Re: co je to za "bazmek"
Čau Ríšo, slouží k startování Tigra klikou, to znamená že oddělali ten spodní kulatej kryt a poté tam nasadily tenhle bazmek o kterej se opřela tá startovací klika, kterou se roztočíl setrvačník (dalo to pěknou fušku) a pak se tam strčíl jakoby nějaký šperhák a motor naskočil. Někde na You Tube jsem to našel jak startovali Tigra z Bovinktonu, tak zkus mrknout, čau Vojtiš. http://www.youtube.com/watch?v=AXvWlPv55SQ tady jsem našel odkaz.
KDO NEZAŽIL NEPOCHOPÍ !!!
- spitfiremk1
- PzKpfw IV
- 13
- Lokalita: Bochoř Bezručova 287 750 00 okres Přerov
Re: co je to za "bazmek"
jo jo díky, myslel jsem, že se jen strčila klika do té velké kulaté krytky a točilo se...Jo a ten šperhák sloužil na odjištění spojky od setrváku. Před roztočením se nějak spojka natáhla ze záběru a zajistila se, aby se mohl setrvák roztočit navolno. Pak se tím háčkem odjistilo něco, co pustilo spojku od setrváku na motor. Domnívám se, že pomocí volnoběžky se zpětným závitem, jakmile motor chytil, tak ten vyhodil tím závitem spojku zpět do natažené a zajištěné polohy pro další start a další odblokování špeerhákem..Nemusí to být pravda, ale dle záběru na tube Bowington to tak vypadá..
nejde li o život, jde o hov .......