Dospělá RC souprava 2,4GHz

Zeptejte se ostatních uživatelů nato, co Vás zajímá, nebo s čím potřebujete pomoct.
sakulajda
Moderátor
Moderátor
15
Lokalita: Dolní Kounice

Re: Dospělá RC souprava 2,4GHz

Příspěvek od sakulajda »

pajak7 píše:
sakulajda píše:Na tanku 4 kanály stačí, ale jen někomu - já jich mám 8 a je to málo.
Tak tak velebnosti.Kanálů není nikdy dost stejně jako na naších silnicích.

A ještě mě někdo osvětlete proč věc která dle mého jen centruje knypl (trim) ať je analogoví či digitální má vliv na tu či onu elektroniku.
tuším, že je to takto
chceš-li s elektronikou tamiya vystřelit, pak dáš levý trimr zcela dopředu a pak vychýlením levé páky dopředu vystřelíš
když je trimr ve středu, pak je páka pouze na polohování hlavně nahor/dolů

je-li digitální trim, pak by se to muselo na dobrém vysílači naprogramovat, ale nezkoušel jsem to

a u pár strojů byl problém v kombinaci elektronika tamiya a 2,4GHz vysílač s nastartováním modelu a u jiného zase s přehráváním zvuku

prostě je to rozmlsané a chce to 40MHz a analogové trimy.
Články:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
zander
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
14
Lokalita: Praha 5 Radotín

Příspěvek od zander »

Přesně tak velebnosti a pokud ho dáš dolů, tak střílí kulomet.

Michal
"Rytířský v boji, bdělí v míru"
pajak7

Příspěvek od pajak7 »

sakulajda píše: tuším, že je to takto
chceš-li s elektronikou tamiya vystřelit, pak dáš levý trimr zcela dopředu a pak vychýlením levé páky dopředu vystřelíš
když je trimr ve středu, pak je páka pouze na polohování hlavně nahor/dolů

je-li digitální trim, pak by se to muselo na dobrém vysílači naprogramovat, ale nezkoušel jsem to

a u pár strojů byl problém v kombinaci elektronika tamiya a 2,4GHz vysílač s nastartováním modelu a u jiného zase s přehráváním zvuku

prostě je to rozmlsané a chce to 40MHz a analogové trimy.
Ooooooo děkuji za vyčerpávající odpověď ;) ;) ;)
zander píše:Přesně tak velebnosti a pokud ho dáš dolů, tak střílí kulomet.

Michal
A proto mě nikdy nesmí Tamiya do baráku, fuj za ty prachy.

Raději Turnigy a Elmod nebo něco podobného.
Ody
PzKpfw V - Panther
PzKpfw V - Panther
12
Lokalita: Plzeň

Příspěvek od Ody »

Takže nakonec jsem k Tamiya Shermanovi pořídil jednoduchou čtyřkanálovou Hitec Lite 4 2,4GHz:

http://www.zmmodel.cz/lite-4-24ghz-s-pr ... -6s-mode-1

Vysílačka je na 4 AA baterie, zapojení kanálů v pohodě u dvou jsem zapnul reverz. V případě použití pro více modelů je poměrně nepohodné, že párování se musí zapnout jak na vysílačce tak na přijímači. U Taigenu je to pohodnější. Vše funguje stejně jako u mé původní soupravy 35MHz a tím, že se nejprve musí zapnout vysílačka a pak tank, který pak přehraje zvuk startování motoru. Vypínání musí probíhat tak, že se nejprve vypne vysílačka, ozve se zvuk zhasinání motoru a pak se vypne tank. Když se nechá tank zapnutý ozve se zase zvuk nastartování a tank se zase zapne.

U pravého kniplu jde snadno vypnout aretaci (odšroubovat plíšek) a jiným šroubkem "aktivovat" středící pružinu.

Jinak je to moje první zkušenost s tankem od Tamyie - oproti Taigenu jsou pochopitelně lepší zvuky, parádní je proporcionální ovládání rychlosti otáčení věže a náměru. Drtí mě to cuknutí pásů pří výstřelu - není na Tamiye nějaký anticuk? Lze to obejít tak, že se přidá trochu plynu, tank už nezní jako na volnoběh a přesto ještě stojí - pak k cuknutí nedojde. Na věži musím ještě odvrtat a zasklít průzory na obrubě poklopu - tomle mohli udělat lépe. Celkově bude potřebovat ještě trochu vyšlechtit.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“