jaký doporučíte RC tank?

Zeptejte se ostatních uživatelů nato, co Vás zajímá, nebo s čím potřebujete pomoct.
Odpovědět
Vojtiš
PzKpfw V - Panther
PzKpfw V - Panther
13
Lokalita: Přerov

Re: jaký doporučíte RC tank?

Příspěvek od Vojtiš »

Čau, koupil jsem si od této edice PROFI-Toro tank KV-2, 2.4 GHz v té hodnotě jak píšeš a nic moc, sice má celokovovej podvozek i zákluz, ale převodovky standardní, škoda že né aspoň 3:1, protože to líce jako triskáč :lol: :lol: Vojtiš.
KDO NEZAŽIL NEPOCHOPÍ !!!
zander
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
14
Lokalita: Praha 5 Radotín

Příspěvek od zander »

sakulajda píše: Stačí se zeptat Milana a MRSTa jaké s nimi mají zkušenosti ;)
Milanovi Tamiye se přestěhovaly ke mě :D takže už Michalovi Tamiye :lol:
Pravě proto jsem o tom začal.
Začal jsem trochu srovnávat/předělávka HL komplet s Elmodem proti Tamce a další varianta co chci ještě zkusit je ta co byla u Kuldy ale s přidělaným Beierem. Půjde do Sofie Panther A .Takže vlastně všechny možné varianty, kromě té nejhorší a to je základní od HL/
Michal
"Rytířský v boji, bdělí v míru"
sakulajda
Moderátor
Moderátor
15
Lokalita: Dolní Kounice

Příspěvek od sakulajda »

zander píše:
sakulajda píše: Stačí se zeptat Milana a MRSTa jaké s nimi mají zkušenosti ;)
Milanovi Tamiye se přestěhovaly ke mě :D
Michal
No ba mě to hned nedošlo ;)
Články:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
mrst
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
15
Lokalita: Praha 9, Horní Počernice

Příspěvek od mrst »

tiger i od tamky mám 10 let a do dnes není jediná závada...mmo povolených šroubů a mé lenosti vypnou pásy...ty jsou plastové (ale tak kvalitní, že drží do dnes bez jediného prasknutí. Pouze ježděním v písku je menší vůle na zadníh napínacích kolech...mají jednotlivé náhradní díly a tak asi koupím za další dva roky nová vypínací kola :D
podvozek je dokonalý s torzními tyčemi a vše je v kovu (mají správně uloženy směr ramen atd.) opravdu není co řešit
když spočítáš tuning...tak se dostaneš přes cenu tamky
a u HL ATD.nemáš jistotu, že vše odpovídá modelové velikosti a poměru velikostí
sakulajda
Moderátor
Moderátor
15
Lokalita: Dolní Kounice

Příspěvek od sakulajda »

Jde prave o to, ze povrchove detaily na HL jsou oproti Tamiya zcela chabe. Pokud hodlas jednotlive doplnky na HL kupovat (poklopy, svetla, drzaky, mrizky, fotolepty, hlaven, ..., buch vi co jeste), pak to vyjde o hodne draz nez tamiya, teda pokud si je vsechny nebudes delat sam na kolene z domacich zasob - to by byla jina pisnicka (napriklad jak to delal stoklas - neuveritelne detaily z par desek a drivek). Take zalezi jaky HL model se poridis, nekde jiz poklopy a svetla jsou (ono dost zalezi jak velky jsi puntickar na detaily dle skutecnosti a co od modelu cekas). Ja si doplnky povetsinou delam sam z domacich zdroju, ale musim podotknou, ze se mi nejedna o dokonale makety stroju v presnem meritku (proste me spis na modelech zajimaji jine veci, nez dokonala replika nejakeho stroje).
Co modelar to nazor, japonci jsou drzaky co dobre vypadaji a skvele jezdi - i kdyz zaspali dobu. Cinani to delaji levne a pro sikovne lidi je to dobry zaklad na rezani predelavani atd, neb rezat do japonce by se malo komu chtelo.
Články:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
zander
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
14
Lokalita: Praha 5 Radotín

Příspěvek od zander »

Ahoj
rozhodně to už neřeš a kup ten druhej tu limitku , pokud je to takhle komplet i s vysílačkou tak do něj rozhodně jdi a určitě nebudeš litovat.
I ve světě už tahle limitka pomalu končí.
To je moje doporučení.

Michal
"Rytířský v boji, bdělí v míru"
Spewol
11
Lokalita: Hulin okres Kroměříž

Příspěvek od Spewol »

Ahoj všichni. Jsem tady na foru nováčkem a jsem i začatečník co se týče rc tanku. Hodlám si pořídit muj první tank, ale jako každý začátečnik mám problem s výběrem svého prvního tanku. Jsem schopný si tank upravit a i podle vašich navodu předělat. Už jsem si toho tady hodně dočetl a vím že nejlepší tanky jsou z německa. Jenže pro mne je to cenově vysoko. Díval jsem se a hledal tank tiger nebo panther pouze s infra a ze zákluzem, ale jediný prodejce který se mi zobrazil byl problemový beami trade. Proto Vás žádam o radu který tank do začátku
brownsaw
PzKpfw II
PzKpfw II
11
Lokalita: Praha-Brno

Příspěvek od brownsaw »

Ahoj všem

Jako už po milionté tady napsáno chci si pořídit tank výběr co se týká typu už je jasný (tedy skoro) spíš by mě zajímalo jestli když je napsáno (české shopy) že tank má kovové pásy má i kovová hnací kola viz. http://www.rcking.eu/cs/rc-tanky/30801- ... -pasy.html
nebo
http://www.rcking.eu/cs/funkcni-modely- ... ning-.html
Kdysi jsem někde na netu četl že pokud je vybaven kov. pásy tak samozřejmě má kovová kola. Moc tomu nevěřím a proto se ptám odborníků.
Díky za případné odpovědi a ať to pořádně jezdí.
spitfiremk1
PzKpfw IV
PzKpfw IV
13
Lokalita: Bochoř Bezručova 287 750 00 okres Přerov

Příspěvek od spitfiremk1 »

brownsaw píše:Ahoj všem

mnoho krát zde již popsáno...ale zopakuji..
Z těch dvou tanků co jsi dal link na prodejce je Tiger plně v kovu (převody +pásy)Ovšem tak jako v mém případu, i tebe čeká nutnost i ty kovové převody z bláta vyhodit a dát min. nové 4:1 a budeš řešit spoustu věcí na podvozku,( více na DF, nebo mé příspěvky o Tiger 1) a zastavíš se na 5 ooo kč i s cenou modelu, abys mohl napřed vůbec jezdit mimo absolutní hladký povrch...Další tunění vzhledu, doplňky, dlouhý kanon, poklopy atd, jsou další min.3000 kč, pokud nechceš jinou ovládací elektroniku. :!:
Co se týče toho KV 1, to je můj horký favorit, ovšem ten konkrétní co uvádíš, má jen kov.pásy..Jezdí nezáludně i v lehčím terénu a to i v celoplastovém provedení (mám jeden v kroužku malých modelářů a ten kluk dodnes nic neřešil, akorát, že mu poslali kus co má celou levou stranu posazenou na měkkém pérování.Díky tomu se pás všelijak na měkké straně vlní na hnacím kole, ale nespadne :!: :?: ) Tento model bych, být tebou, osadil co nejpomalejšími převody 5:1, jednak získáš neuvěřitelně citlivé ovládání bez skoků v rychlosti, nehledě k tomu, že KV 1 byl těžký tank s max.rychl. cca 35-40 km/h, a ještě se ti o třetinu prodlouží jízdní doba.Ještě dodám, že prodejci kolikrát neví co píší o daném modelu v krabici. Na fotce je např.plně vytuněná tank za pár šupů ale jedná se o celoplast.provedení.hlídej si také systém ovládání, ber jen tank s výměnnými krystaly, ne s přepínatelnými frekvencemi, ten jede jen na plný plyn, bez regulace rychlosti..
Tolik má rada, ale proti gustu žádný dišputát.. ;)

Jako už po milionté tady napsáno chci si pořídit tank výběr co se týká typu už je jasný (tedy skoro) spíš by mě zajímalo jestli když je napsáno (české shopy) že tank má kovové pásy má i kovová hnací kola viz. http://www.rcking.eu/cs/rc-tanky/30801- ... -pasy.html
nebo
http://www.rcking.eu/cs/funkcni-modely- ... ning-.html
Kdysi jsem někde na netu četl že pokud je vybaven kov. pásy tak samozřejmě má kovová kola. Moc tomu nevěřím a proto se ptám odborníků.
Díky za případné odpovědi a ať to pořádně jezdí.
nejde li o život, jde o hov .......
brownsaw
PzKpfw II
PzKpfw II
11
Lokalita: Praha-Brno

Příspěvek od brownsaw »

Velmi děkuji za radu a vzhledem k tomu že nezahálím tak se jedu v neděli podívat za člověkem který ruší poměrně (dle mailu) zajímavou sbírku vozidel 1:16 tak třeba vše dopadne úplně jinak a představím se tady s něčím úplně jiným. :D
Ještě jednou díky
Odpovědět

Zpět na „Poradna“