Pz III chybějící zvuk výstřelu po předělání na 2,4GHz
Pz III chybějící zvuk výstřelu po předělání na 2,4GHz
Zdravím kolegové, Pz III kde je nainstalován zákluz asiatam jsem z klasického 27MHz RX18 předělal na 2,4GHz taigen . Vše funguje dobře, s jedinou vyjímkou, neozve se zvuk výstřelu, zákluz samotný funguje i všechny ostatní zvuky. Nenapadá vás, kde by mohl být problém? U všch ostatních tanků, které jsem na 2,4GHz předělal mi zvuk výstřelu kanónu fungoval normálně včetně zákluzu. Díky za jakékoli náměty.
Re: Pz III chybějící zvuk výstřelu po předělání na 2,4GHz
Nevíte tedy někdo, jak RX18 dostává impuls k přehrátí zvuku výstřelu? Z různých schémat na netu mi přijde, že se možná nějaký impuls vede na pravé dva piny konektoru CN3, toho vedle konektoru pro IR. Nevíte někdo detaily?
u rx 18 musis spojit dva piny
pak pri vychyleni paky pro vystrel se zvuk prehraje
schema viz posledni rc cars
pak pri vychyleni paky pro vystrel se zvuk prehraje
schema viz posledni rc cars
Díky. Časopis jsem si koupil před chvilkou a zkusím ty piny propojit.
Nakonec jsem to vyřešil tak, že dva uvedené piny jsou připojeny na nově přidaný koncák, který je spínán zákluzem. Takže už mám u 2,4GHz Pz.III funkční zákluz + zvuk + záblesk LED který je součástí anticuku z RC tank.de. Díky za konzultaci.
Tak jsem snad zjistil jak to je při předělávce z RX18 na Taigen. Je tam konektor s dvěma vodiči - bílý a oranžový. Přijde do slotu pro 5-ti kolíkový konektor. Stačí v tomto konektoru opatrně stlačit koncovky vodičů a vyjmout je z konektoru, prohodit je mezi sebou - tam kde byl oranžový dát bílý a bílý nahradit oranžovým.
Vše pak funguje jak má.
Není to z mé hlavy - vyčetl jsem to na německém fóru náhodou během bezesné noci.
Radek
Vše pak funguje jak má.
Není to z mé hlavy - vyčetl jsem to na německém fóru náhodou během bezesné noci.
Radek