rujny domu
-
- PzKpfw VI - Tiger
- 15
- Lokalita: Praha 9, Horní Počernice
Re: rujny domu
kolik těch cihel je...já si troufám řícz, že ne víc než 100ks....za tu cenu a lepší je odlévám také
Já netvrdím že je to nejlevnější a nejlepší řešení ale pro nás co nemáme tolik času asi to nejrychlejší řešení . Na druhou stanu za tu dobu co Ty odliješ 100 cihel já mám vyděláno přinejmenším na činžák, ale je fakt že s stoho máš rozhodně lepší pocit proto že jsis pěkně zamodelařil.mrst píše:kolik těch cihel je...já si troufám řícz, že ne víc než 100ks....za tu cenu a lepší je odlévám také
[█۞███████]▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
▄▅█████████▅▄▃▂
I███████████████████]
.◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤
▄▅█████████▅▄▃▂
I███████████████████]
.◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤
-
- PzKpfw VI - Tiger
- 15
tohle je ale modelářský portál a jestli mícháš 16tiny s 15tinama...tak to není modelařina. Tady každý počítá, že to stojí mnoho času...z toho neuděláš server na reality.
-
- PzKpfw IV
- 15
- Lokalita: Bavorov
No jo tak to je docela problém ty přesné přepočty se mi nepovedlo spočítet ale vypočítal sem že 1=6,25cm
Takže sem to nějak použil při stavbě pevnosti mám ji přez dva metry 14cm na výšku,ale lámu si hlavu jak by měly být velký cihli a z čeho je odléváte z betonu asi ne nebo jo to je docela těžké.
Takže sem to nějak použil při stavbě pevnosti mám ji přez dva metry 14cm na výšku,ale lámu si hlavu jak by měly být velký cihli a z čeho je odléváte z betonu asi ne nebo jo to je docela těžké.
-
- PzKpfw VI - Tiger
- 15
tak z betonu opravdu nejsou...a musí se dělat postupně, protože cihly nesmí mít stejnou barvu...jinak to je hrozně umělé a nemodelové. ZároveŇ zdící malta byla dělaná z písku a vápna, takže musí být do okrové barvy. Dříve se prakticky vše z hygienických důvodů bílilo, tak musí být omítka bílá a upravovala se dřevěnými hladítky...takže vše bylo na oko rovné, ale v reálu bylo vše křivé!!! Stěny nebyly rovné...
-
- PzKpfw IV
- 15
- Lokalita: Bavorov
no tak vtom že to nebylo rovně mov nesouhlasím je teda pravda jak kde Ale já jiné než dřevěné kl´tky nepoužívám a filc a mám zdi docela rovný Tak z čeho sou teda ty cihly jinak vápno mám také a zdící maltu také.mrst píše:tak z betonu opravdu nejsou...a musí se dělat postupně, protože cihly nesmí mít stejnou barvu...jinak to je hrozně umělé a nemodelové. ZároveŇ zdící malta byla dělaná z písku a vápna, takže musí být do okrové barvy. Dříve se prakticky vše z hygienických důvodů bílilo, tak musí být omítka bílá a upravovala se dřevěnými hladítky...takže vše bylo na oko rovné, ale v reálu bylo vše křivé!!! Stěny nebyly rovné...
-
- PzKpfw II
- 15
- Lokalita: ROHATEC, okr. Hodonín.
Imitace betonových odlitků.
Ahoj.
Na srazu modelářů jsem viděl velmi pěkné imitace betonových odlitků. Šlo o betonové obrubníky, co se používají k silnicím. Modelář je tam měl uložené na měřítkové paletě pro vysokozdvižný vozík a vypadaly opravdu věrně (struktura betonu byla měřítková). Na odlévání použil nivelační stěrku pro vyrovnávání podlah.
Na srazu modelářů jsem viděl velmi pěkné imitace betonových odlitků. Šlo o betonové obrubníky, co se používají k silnicím. Modelář je tam měl uložené na měřítkové paletě pro vysokozdvižný vozík a vypadaly opravdu věrně (struktura betonu byla měřítková). Na odlévání použil nivelační stěrku pro vyrovnávání podlah.
-
- PzKpfw VI - Tiger
- 15
nivelačka dlouho schne..., ale možná by to šlo. Já osobně použil směs cementu, stavebního lepidla a štukatérského písku a odléval jsem základ pro protitankové jehly....viz. jedno z témat zde na foru...jsou tam i fotky. Není to ideální k převozu - je to docela zbytečně těžké. Na předváděčky je každé kilo navíc zbytečné.
mrst
mrst
Zdar Vláďo,
no konečně ses podělil o tu tvojí radost... Musím říst, že to vypadá velice dobře. Ale asi to nezvládneš do 28.8 dodělat co ???
no konečně ses podělil o tu tvojí radost... Musím říst, že to vypadá velice dobře. Ale asi to nezvládneš do 28.8 dodělat co ???
-
- PzKpfw VI - Tiger
- 15
já myslím, že ano. Ale dělo instalovat nebudu...protože bych ho rád rozmnožil...