Volná věž u nového tanku Tiger I

Zeptejte se ostatních uživatelů nato, co Vás zajímá, nebo s čím potřebujete pomoct.
Odpovědět
Kolis72
PzKpfw III
PzKpfw III
12
Lokalita: HRANICE

Volná věž u nového tanku Tiger I

Příspěvek od Kolis72 »

Zdravím všechny.

Dnes mi došel tank Tiger I od TORRO z edice AIRBRUSH a nevím jestli ho mám poslat zpět.
Po rozbalení přepravní krabice jsem zjistil, že obalová krabice je od jiného tanku. OK může se stát ale při kontrole tanku jsem si všiml, že je poměrně velká vůle věže cca 1,5 cm do stran a i trochu nahoru (byl jsem docela překvapen, mám zkušenosti z menších měřítek a tam to neznám). Tank je nový a zatím ho nechci rozebírat, pokud to jde reklamovat. Tank jsem objednal z Beami trade a mám podezření, že ten tak byl používán nebo ještě horší někdo ho již vrátil a oni ho poslali dalšímu. (běžná praxe u internetových obchodů).

Jak to je s vůlemi věží u nových tanků?

Dík
Tankům Zdar!!
Jarin
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
14
Lokalita: Kobylisy Prag 8

Re: Volná věž u nového tanku Tiger I

Příspěvek od Jarin »

Podle popisu závady to vypadá jen na uvolněný věnec věže tanku to bych se nebál opravit sám je to na třech šroubcích ale to poznáš až po rozebrání. Rozebrat to není žádná věda jen je nutno sundat pásy aby jsi se dostal k šroubkům nad pojezdovými koly
Kingtiger Sd.kfz. 182
Vojtiš
PzKpfw V - Panther
PzKpfw V - Panther
13
Lokalita: Přerov

Příspěvek od Vojtiš »

Já mám také na tigru vůli na věži, ale normálně to maká, podle mého to nemůže bejt těsne, záleží jak ti to fachčí, skus a napiš co a jak Vojtiš. ;)
KDO NEZAŽIL NEPOCHOPÍ !!!
Jarin
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
14

Příspěvek od Jarin »

Jasně ale kolega píše vůli 1,5 cm a to už normální není ano je to volnější ale ne zase tolik,teď jsem koukal na ty dva Tigry co mám doma a u obou je minimální vůle. cool
Kingtiger Sd.kfz. 182
Kolis72
PzKpfw III
PzKpfw III
12

Příspěvek od Kolis72 »

Díky.

Dnes jsem ho projížděl. Věž je opravdu volnější, ale po mechanické stránce funguje dobre. Tak jak bylo uvedeno v předchozím příspěvku asi uvolněné osazení. A ikdyž ne, tak si s tím budu muset poradit, protože mě štve ,že jak je věž uvolněná tak se mi samovolně vyosuje za jízdy ze středu.
Jinak děkuji za odpovědi.
Tankům Zdar!!
Jarin
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
14

Příspěvek od Jarin »

Tak je to myslím jasný. Neboj se toho rozeber ho je to jen pár šroubků jen jak jsem ti psal musíš nejprve sundat pásy aby jsi se dostal k šroubkům nad koly a pak jsou ještě myslím dva vzadu a jeden vpředu zespoda vany tanku. až oddělíš korbu buď opatrný korba je spojená vedením drátů a konektorem ne příliš dlouhým tak aby jsi si to nevytrhnul. Také myslím hned uvidíš ten ozubený věnec co drží věž. Tak držím palce při opravě cool
Kingtiger Sd.kfz. 182
Rudyn
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
15
Lokalita: ROHATEC, okres Hodonín.

Příspěvek od Rudyn »

Ahoj.

Vřele doporučuji ty šroubky - vruty nad pásy tam už nedávat !! Při jakékoliv další podobné demontáži bys musel dávat zase dolů pásy ale proč ? Stačí tam mít jen ty tři, jak říkám hlavní vruty !!! Stejně bereš model za dno korby při manipulaci a ne za vršek.
Když budou ty vruty co drží věnec s věží byly strhlé, tak ti asi nezbude nic jiného než je zakápnout lepidlem. To s nima ale potom asi nepohneš !!!

Teď ale z jiného soudku. Co záruka na zboží - model ? Když do toho polezeš tak ji asi ztratíš !

R.
Sportuji rekreačně ... Vrhám stín, dívám se do dálky, skáču do řeči a lezu na nervy !
Jarin
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
14

Příspěvek od Jarin »

Myslím že opatrným rozebráním a neponičením a dotažením šroubků záruku nestratí šroubky nejsou značeny barvou takže nikdo to nepozná že byl tank otevřen cool cool
Kingtiger Sd.kfz. 182
Kolis72
PzKpfw III
PzKpfw III
12

Příspěvek od Kolis72 »

Tak vyřešeno. Byla to větší vůle mezi ozubeným převodem a otvorem v trupu stačilo nalepit vymezovací pásku kolem ozubeného kola aby se zmenšila rozteč a teď se to nehýbe.

Ale děkuji všem.
Tankům Zdar!!
sr71x
PzKpfw IV
PzKpfw IV
15
Lokalita: Praha

Příspěvek od sr71x »

Kolis72 píše:Tak vyřešeno. Byla to větší vůle mezi ozubeným převodem a otvorem v trupu stačilo nalepit vymezovací pásku kolem ozubeného kola aby se zmenšila rozteč a teď se to nehýbe.

Ale děkuji všem.
Vůle jsou na věži bohužel dost častý problém. Měl jsem podobný a vyřešil jsem ho stejně jako ty. Nicméně teď celou věž předělávám aby seděla s originálem. Hlavně poloha středu otáčení věže atd.
SR71X
Odpovědět

Zpět na „Poradna“