KV-1 potíže s elektronikou

Zeptejte se ostatních uživatelů nato, co Vás zajímá, nebo s čím potřebujete pomoct.
Odpovědět
Ody
PzKpfw V - Panther
PzKpfw V - Panther
12
Lokalita: Plzeň

KV-1 potíže s elektronikou

Příspěvek od Ody »

Zdravím kolegové, moje KV-1, které i včera přišlo, dělá následující problémy. Někdy jde zapnout normálně ovladačem, vše je OK, ovšem po chvíli ježdění přestane reagovat a musí se opět zapnout a vypnout. Někdy ani nejde zapnout a jen bliká. Zkoušel jsem jiný vysílač s jiného tanku a udělalo mi to také. Baterie jsou v pořádku a nabité (jak v tanku tak ve vysílačce). Studeňák? Nemáte někdo s tímto zkušenost? Díky.
Rudyn
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
15
Lokalita: ROHATEC, okres Hodonín.

Re: KV-1 potíže s elektronikou

Příspěvek od Rudyn »

Ahoj.

Pokud máš ten tank v záruce, tak to reklamuj a nesnaž se něco opravovat !!!! Jen na to hrábneš a o záruku přijdeš !!! :(
Jo a co je to vůbec za RC verzi. Je s RC krystaly nebo přepínači A,B,C ???.

R.
Sportuji rekreačně ... Vrhám stín, dívám se do dálky, skáču do řeči a lezu na nervy !
Ody
PzKpfw V - Panther
PzKpfw V - Panther
12

Příspěvek od Ody »

Je to verze s krystaly, konkrétně je to tento tank:

http://www.rctank.de/product_info.php?c ... cts_id=758

Nechce se mi posílat tank, zpět do německa, proto se ptám, jestli někdo nemá zkušenost - může to být detail.
Milan
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
15
Lokalita: Cvrčovice,Brno-venkov

Příspěvek od Milan »

Takže předpokládám,že máš tank ještě alespoň jeden,když jsi zkoušel vysílačku,tak postupuj vylučovací metodou.Vyměň přijímač,zkus a když ne tak RX-18 a budeš hned vědět,kde je zakopaný pes.Nic nepájej trafopájkou,pokud je RX-18 připojená.Taky bych to nereklamoval a raději hledal závadu.Alespoň se to naučíš a ochytáš si to.Dej pozor,kam který kabel patří.Jdou přehodit ty co vedou do věže a odpálíš řídící jednotku.Pořiď si foto.Přeji hodně úspěchů v opravě. :P
Ody
PzKpfw V - Panther
PzKpfw V - Panther
12

Příspěvek od Ody »

Díky Milane za radu, myslím, že problém je diagnostikován - je vadný krystal v přijímači v tanku. Nejprve jsem vyměnil celou RX18, ale problém přetrvával, pak jsem se chystal vyměnit celý přijímač, ale pak mne napadlo jen zkusit krystal a na krystal z Tigera jezdí bez jediného problému. Takže jsem si objednal novou sadu krystalů a budu čekat až dojdou. Takže je to postřeh pro někoho, kdo narazí na podobné problémy jako já - zkusit nejprve vyměnit krystal (krystaly).
Ody
PzKpfw V - Panther
PzKpfw V - Panther
12

Příspěvek od Ody »

Ještě mne napadlo - neviděl jste někdo fotografii KV-1E ve vícebarevné kamufláži (zeleno hnědá apod.), ne to finské KV. Já jsem prošel literaturu a internet, ale nikde jsem na takové foto nenarazil. Když jsem snad vyřešil elektroniku, začínám přemýšlet nad zbarvením a vícebarevné schéma by se mě líbilo.
zander
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
14
Lokalita: Praha 5 Radotín

Příspěvek od zander »

Obrázek

Michal
"Rytířský v boji, bdělí v míru"
Ody
PzKpfw V - Panther