tiger,převodovka,hnací kolo

Zeptejte se ostatních uživatelů nato, co Vás zajímá, nebo s čím potřebujete pomoct.
zzip
PzKpfw II
PzKpfw II
12
Lokalita: kosek od Olomoca :-)

tiger,převodovka,hnací kolo

Příspěvek od zzip »

Zdravím vás tady všechny.pořídil jsem si tedle tank http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=55119
tak za ty prachy to docela ujde ale mám zatím :) dva problémy a to že se mě pořád povolují hnací kola a to tak že po každé jízdě levý už téměř nedrží tak že moje otázka je jestli ten šroub přilepit nebo je na to nějakej figl?
a druhá věc převodovky jsou uplně suchý čím je namazat? vazelina? jaká obyč,grafitka nebo něco spešl?
nebo nějakej olej?
diky za reakce ;) ;)
sr71x
PzKpfw IV
PzKpfw IV
15
Lokalita: Praha

Re: tiger,převodovka,hnací kolo

Příspěvek od sr71x »

Ahoj.
Mažu keramickou vazelínou nebo bílou lékařskou. Olej je poměrně nebzpečný, protože stííká z kol kolem a zamastí vnitřek tanku. Učitě nedoporučuji šroub hnacího kola lepit. Spíše vypasovat otvor v hnacím kole aby těsně sedělo na hřídeli a nepootáčelo se na ní čímž se pak šroub uvolňuje. Nejlepší asi vypodložením plošky hřídele.
SR71X
sakulajda
Moderátor
Moderátor
15
Lokalita: Dolní Kounice

Příspěvek od sakulajda »

pérovka
vějířovka
Články:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Milan
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
15
Lokalita: Cvrčovice,Brno-venkov

Příspěvek od Milan »

Tamyia dodává ke svým stavebnicím RC modelů takové modré lepidlo v tubě,neboli zajišťovač šroubů a ten se mi osvědčil.Dá se také koupit v autodílech a jsou různé pevnosti spoje.Ten co dává Tamyia jde opět po zaschnutí povolit.
Rudyn
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
15
Lokalita: ROHATEC, okres Hodonín.

Příspěvek od Rudyn »

Ahoj.

Mazání převodovek se tady už řešilo. Někdo z nás používá mazivo na motocyklové řetězy (neodstřikuje). Tuším je to Pajak.
Sportuji rekreačně ... Vrhám stín, dívám se do dálky, skáču do řeči a lezu na nervy !
zzip
PzKpfw II
PzKpfw II
12

Příspěvek od zzip »

díky za reakce
co se týká mazání tak se chystám převodovky zakrýt aby nebylo od maziva všechno zasraný :shock:
no a ty kola pérovka tam je ale nepomáhá zkusím to nějak utěsnit jestli je tam vule :cry:
tím že bych to přilepil jsem měl lepidlo na šrouby namysli ;)
polda
PzKpfw IV
PzKpfw IV
13
Lokalita: Kobeřice u Brna

Příspěvek od polda »

To zajištění jak píše Milan, je nejlepší LOKTYTE nízkopevnostní (modrá barva), středněpevnostní(červená barva) a vysokopevnostní(zelená barva), pokud bude potřeba někde mám i pevnostní tabulku, ale jinak řečeno všechny jdou povolit nahřátím, ale opatrně na plast. Olda
zzip
PzKpfw II
PzKpfw II
12

Příspěvek od zzip »

jj díky LOKTYTE znám používáme ho v práci jen jsem to hned nechtěl lepit puffy
ado75
PzKpfw II
PzKpfw II
12
Lokalita: Banská Bystrica

Příspěvek od ado75 »

Mal som tak isto problém s uvoľnovaním šrouby kolies a vyriešil som to tak, že som si kúpil kovové ozubené hnacie kolesa a pri šraubovaní šrauby som už nedal pérovku a imbusom dotiahol a od tej doby je to super....
ado75
PzKpfw II
PzKpfw II
12
Lokalita: Banská Bystrica

Příspěvek od ado75 »

Na mazanie ozubených kolies prevodovky používam výhradne MAKRAFLON HS II, syntetický tuk na báze PFTE, používaný na mazanie ozubených a klinových remeňov, poháňacie a mazacie reťaze. Odolné voči vode, slanej vode, kyselinám, atď. Zvyknem premazať aj kovové pásy - ide to, ako po masle.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“