tiger,převodovka,hnací kolo
tiger,převodovka,hnací kolo
Zdravím vás tady všechny.pořídil jsem si tedle tank http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=55119
tak za ty prachy to docela ujde ale mám zatím dva problémy a to že se mě pořád povolují hnací kola a to tak že po každé jízdě levý už téměř nedrží tak že moje otázka je jestli ten šroub přilepit nebo je na to nějakej figl?
a druhá věc převodovky jsou uplně suchý čím je namazat? vazelina? jaká obyč,grafitka nebo něco spešl?
nebo nějakej olej?
diky za reakce
tak za ty prachy to docela ujde ale mám zatím dva problémy a to že se mě pořád povolují hnací kola a to tak že po každé jízdě levý už téměř nedrží tak že moje otázka je jestli ten šroub přilepit nebo je na to nějakej figl?
a druhá věc převodovky jsou uplně suchý čím je namazat? vazelina? jaká obyč,grafitka nebo něco spešl?
nebo nějakej olej?
diky za reakce
Re: tiger,převodovka,hnací kolo
Ahoj.
Mažu keramickou vazelínou nebo bílou lékařskou. Olej je poměrně nebzpečný, protože stííká z kol kolem a zamastí vnitřek tanku. Učitě nedoporučuji šroub hnacího kola lepit. Spíše vypasovat otvor v hnacím kole aby těsně sedělo na hřídeli a nepootáčelo se na ní čímž se pak šroub uvolňuje. Nejlepší asi vypodložením plošky hřídele.
Mažu keramickou vazelínou nebo bílou lékařskou. Olej je poměrně nebzpečný, protože stííká z kol kolem a zamastí vnitřek tanku. Učitě nedoporučuji šroub hnacího kola lepit. Spíše vypasovat otvor v hnacím kole aby těsně sedělo na hřídeli a nepootáčelo se na ní čímž se pak šroub uvolňuje. Nejlepší asi vypodložením plošky hřídele.
SR71X
- Milan
- PzKpfw VI - Tiger
- 15
- Lokalita: Cvrčovice,Brno-venkov
Tamyia dodává ke svým stavebnicím RC modelů takové modré lepidlo v tubě,neboli zajišťovač šroubů a ten se mi osvědčil.Dá se také koupit v autodílech a jsou různé pevnosti spoje.Ten co dává Tamyia jde opět po zaschnutí povolit.
- Rudyn
- PzKpfw VI - Tiger
- 15
- Lokalita: ROHATEC, okres Hodonín.
Ahoj.
Mazání převodovek se tady už řešilo. Někdo z nás používá mazivo na motocyklové řetězy (neodstřikuje). Tuším je to Pajak.
Mazání převodovek se tady už řešilo. Někdo z nás používá mazivo na motocyklové řetězy (neodstřikuje). Tuším je to Pajak.
Sportuji rekreačně ... Vrhám stín, dívám se do dálky, skáču do řeči a lezu na nervy !
díky za reakce
co se týká mazání tak se chystám převodovky zakrýt aby nebylo od maziva všechno zasraný
no a ty kola pérovka tam je ale nepomáhá zkusím to nějak utěsnit jestli je tam vule
tím že bych to přilepil jsem měl lepidlo na šrouby namysli
co se týká mazání tak se chystám převodovky zakrýt aby nebylo od maziva všechno zasraný
no a ty kola pérovka tam je ale nepomáhá zkusím to nějak utěsnit jestli je tam vule
tím že bych to přilepil jsem měl lepidlo na šrouby namysli
To zajištění jak píše Milan, je nejlepší LOKTYTE nízkopevnostní (modrá barva), středněpevnostní(červená barva) a vysokopevnostní(zelená barva), pokud bude potřeba někde mám i pevnostní tabulku, ale jinak řečeno všechny jdou povolit nahřátím, ale opatrně na plast. Olda
jj díky LOKTYTE znám používáme ho v práci jen jsem to hned nechtěl lepit
Mal som tak isto problém s uvoľnovaním šrouby kolies a vyriešil som to tak, že som si kúpil kovové ozubené hnacie kolesa a pri šraubovaní šrauby som už nedal pérovku a imbusom dotiahol a od tej doby je to super....
Na mazanie ozubených kolies prevodovky používam výhradne MAKRAFLON HS II, syntetický tuk na báze PFTE, používaný na mazanie ozubených a klinových remeňov, poháňacie a mazacie reťaze. Odolné voči vode, slanej vode, kyselinám, atď. Zvyknem premazať aj kovové pásy - ide to, ako po masle.