Tigeropanther -pokus o přestavbu
Re: Tigeropanther -pokus o přestavbu
Tak jsem začal dělat na kovové vaně home-made Deska převodovek je z 3mm duralu.Jsou v ní vyřezány závity M3 pro uchycení převodovek 4:1.Základ vany je 2mm dural. plech.Bočnice jsou v plánu z 2,5 mm duralu.Tak snad to bude dobré :
Uploaded with ImageShack.us
Zdarec,
máš to pěkný, zhruba tak to mám v plánu taky. Ale nemám tolik času, takže ..............
Jak ti pasují kovová hnací kola na hřídele převodovky 1:4? mě tam prostě nejdou. Hřídel stejně potřebuje přibrousit kvůli ložisku, je o něco málo víc než 8mm. Tak uvidíme.
Držím palec.
čížan
máš to pěkný, zhruba tak to mám v plánu taky. Ale nemám tolik času, takže ..............
Jak ti pasují kovová hnací kola na hřídele převodovky 1:4? mě tam prostě nejdou. Hřídel stejně potřebuje přibrousit kvůli ložisku, je o něco málo víc než 8mm. Tak uvidíme.
Držím palec.
čížan
116. Panzer division Windhund
Čau Martine, chci také koupit nějaké podobné převodovky, tak sem se tě chtěl zeptat jak jsou kvalitní, nejsou ty ozubená kola nějaký blato? a jsou dost pomalé dík Vojtiš.
KDO NEZAŽIL NEPOCHOPÍ !!!
Ahoj,hnací kola z kovu moc nepasovaly ,ale stačilo jen trochu přibrousit plošky na hřídelích,pak sedla pěkně .Prostě jsem vzal plochý pilník a jen lehce přejel přes plochou část hřídelí.Jinak ty převodovky již ložiska měly,ale asi tam přidám ještě jedny z vnější strany .Dělám to tak,že připájím kousky mosazných trubek z vnějšku a vložím ložiska.Jsem měl tank dva roky netknutý,tak teď ho ve volných chvilkách dělám. Nikam nespěchám,stavbou se odreagovávám Jinak taky fandím a třeba se někdy s tanky setkáme na nějaké akci !čížan píše:Zdarec,
Držím palec.
čížan
Ahoj,zdají se trochu lepší,než kov.originál,pomalejší určitě budou,mají navíc jedno oz.kolo s převod. poměrem 1:4.Je to provedením asi jako 1:3,co se normálně používají.Zatím je vše ve stavbě,tak jízdní zkoušky asi příští víkend.Vše se dozvíte zde na fóru.Snad se mi to podaří nějak rozchodit.Tak zatím čau a tankům zdarVojtiš píše:Čau Martine, chci také koupit nějaké podobné převodovky, tak sem se tě chtěl zeptat jak jsou kvalitní, nejsou ty ozubená kola nějaký blato? a jsou dost pomalé dík Vojtiš.
Jsem moc zvědav na tu vanu já už mám taky asi půl roku cosi naohýbané jen se nemohu dokopat k další realizaci ,chci jít do torzních tyčí tak uvidíme co se ztoho vyklube až začnu i já .
Jinak držím palce a ať vydrží nadšení
Díkypajak7 píše:Jsem moc zvědav na tu vanu já už mám taky asi půl roku cosi naohýbané jen se nemohu dokopat k další realizaci ,chci jít do torzních tyčí tak uvidíme co se ztoho vyklube až začnu i já .
Tak dnes jsem sehnal všechny šroubky na desku převodovky i na vanu.Musím ještě zkrátit a vyvrtat bočnice a začnu montovat.Vana totiž nebude ohýbaná,ale celá sešroubovaná nerez šrouby s imbus. hlavou.Foto později,jak bude vidět nějaký pokrok=doufám
- honza kadrmas
- PzKpfw V - Panther
- 14
- Lokalita: Borohrádek Královehradecký Kraj
Pancíři zdar!Zítra snad nějaké bude,zrovna na tom ještě makám.Trochu si musím ještě pohrát s bočnicema,spodní část vany s deskou převodovky již osazena.honza kadrmas píše:Už se těším na foto!
Tak tohle jsem dnes vytvořil.Dalo mi trochu zabrat to spasovat dohromady,ale šlo to .Tak že vrtaní bočnic a profilů až zítra,vlastně dnes