Spojení korby s vanou

Zeptejte se ostatních uživatelů nato, co Vás zajímá, nebo s čím potřebujete pomoct.
Odpovědět
Adam

Spojení korby s vanou

Příspěvek od Adam »

Zdravím.Chci se poptat jak kolegové resite sroubový spoj mezi vanou a korbou.HL, jak známo, tyto díly spojuje vruty.Vzhledem k tomu ,ze je stále co opravovat a nebo vylepsovat,musí se stroj rozdelávat.U toho to typu spojení je zivotnost omezená.Chci tyto spoje nahradit klasickými zavitovými spoji(napr.M3 nebo M4)Jak to resite?
Radek
PzKpfw V - Panther
PzKpfw V - Panther
15
Lokalita: Hostětín

Re: Spojení korby s vanou

Příspěvek od Radek »

Já to tak udělané nemám, ale uvažuju o tom, že to tak udělám, někde na německém fóru jsem to viděl. Pokusím se to popsat:
1.Do korby se v přední a zadní části přidají příčně výztuhy v předu, vzadu a uprostřed tak, aby nekolidovaly s ničím ve vaně.
2. K hornímu krytu se připevní zobáčky, které se zaklesnou pod přední výztuž a v zadní části jsou dva až tři nábytkové magnety ze skříněk.

Toto řešení zabezpečí, aby vana neztratila tuhost, není tem žádný šroub a po vynaložení přiměřené síly jde tank otevřít. Dále řešení omožňuje zrušit spodní dvířka od akumulátoru a po přestěhování vypínačů a potenciometru zvuku, utěsnění otvorů v korbě, které slouží jako doraz vahadel kol je tank téměř vodotěsný a může si troufnout projet i kaluží, kde není super moc vody. a to mě na tom láká :lol:

Radek cool
Adam

Příspěvek od Adam »

Radek píše:Já to tak udělané nemám, ale uvažuju o tom, že to tak udělám, někde na německém fóru jsem to viděl. Pokusím se to popsat:
1.Do korby se v přední a zadní části přidají příčně výztuhy v předu, vzadu a uprostřed tak, aby nekolidovaly s ničím ve vaně.
2. K hornímu krytu se připevní zobáčky, které se zaklesnou pod přední výztuž a v zadní části jsou dva až tři nábytkové magnety ze skříněk.

Toto řešení zabezpečí, aby vana neztratila tuhost, není tem žádný šroub a po vynaložení přiměřené síly jde tank otevřít. Dále řešení omožňuje zrušit spodní dvířka od akumulátoru a po přestěhování vypínačů a potenciometru zvuku, utěsnění otvorů v korbě, které slouží jako doraz vahadel kol je tank téměř vodotěsný a může si troufnout projet i kaluží, kde není super moc vody. a to mě na tom láká :lol:

Radek cool
Díky za radu.Kdyby jsi si vzpoměl na jakém foru to němci popisují bylo by to fain.Obrázek je obrázek.Adam
Adam

Příspěvek od Adam »

pajak7 píše:Já jsem našel tohle na Německém foru:
1280_3233323163643230.jpg
1280_3262613265313639.jpg
1280_6465343733653762.jpg
1280_3532336361616330.jpg
Jednoduché a efektivní .Díky za námět.Adam
Odpovědět

Zpět na „Poradna“