Nová elektronika

Zeptejte se ostatních uživatelů nato, co Vás zajímá, nebo s čím potřebujete pomoct.
Odpovědět
sr71x
PzKpfw IV
PzKpfw IV
15
Lokalita: Praha

Nová elektronika

Příspěvek od sr71x »

Zdravím.
Mám dlouho Tiger I. Už před léty jsem vyměnil převodovky za kovové a tejně tak pásy. Vnitřek tanku a elektroniku jsem neprohlížel. O víkendu jsem měnil elektroniku za RX-18.
Po jejím zapnutí nejsem vůbec nadšený. Zvuky jsou horší a rozhodně je v nich více rušení z desky. zatím jsem to nerozjel tak nevím zda alespoň jízda se zlepší. Může mi někdo zde poskytnout svoji zkušennost po změně elektroniky?
Skoro přemýslím, zda si nenavrhnout vlastní elektroniku a to na 2.4GHz. Mám k dispozici nRF24E1.
Dále mě nepříjemně překvapilo opotřebení převodovek a konstrukce mnohých částí uvnitř trupu. Mám starší RC-System. Má bohuzel přehozený kulomet na druhou stranu kanonu. Ani ten se mi nepodařilo obrátit, protože celý díl štítu kanonu a airsoftový mechanizmus nelze jen prostě otočit. Bude zapotřebí větší úprava.
Díky
Tankům zdar
SR71X
SR71X
Rudyn
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
15
Lokalita: ROHATEC, okres Hodonín.

Štít kanónu a další.

Příspěvek od Rudyn »

Ahoj.

I na mém Tigru I. byl štít kanónu nesprávně umístěn. Myslel jsem si rovněž, že jen věž rozdělám, štít otočím a bude vystaráno. Nakonec jsem obětoval hlaveň airsoftu (vyhodil) a pak to už šlo po převrtání dír na šroubky a zvětšení otvoru na vnitřním dílu, co se nachází za štítem kanónu.
Co se týká elektroniky, tak mám uvnitř dodnes RX 13 a kupodivu šlape ! Plánuji ale koupit kovovou vanu a překopat pojezd, nebo aspoň koupit použitý spodek (lepší podvozek než mám) z Tigra a "naroubovat" na ten můj.
Sportuji rekreačně ... Vrhám stín, dívám se do dálky, skáču do řeči a lezu na nervy !
sr71x
PzKpfw IV
PzKpfw IV
15

Re: Štít kanónu a další.

Příspěvek od sr71x »

Rudyn píše:Ahoj.

I na mém Tigru I. byl štít kanónu nesprávně umístěn. Myslel jsem si rovněž, že jen věž rozdělám, štít otočím a bude vystaráno. Nakonec jsem obětoval hlaveň airsoftu (vyhodil) a pak to už šlo po převrtání dír na šroubky a zvětšení otvoru na vnitřním dílu, co se nachází za štítem kanónu.
Co se týká elektroniky, tak mám uvnitř dodnes RX 13 a kupodivu šlape ! Plánuji ale koupit kovovou vanu a překopat pojezd, nebo aspoň koupit použitý spodek (lepší podvozek než mám) z Tigra a "naroubovat" na ten můj.
Jojo, je to na větší úpravu. Bohužel. Zároveň budu chtít prodloužit kanón na správnou délku. To si zas chvilku nezajezdím.
SR71X
sr71x
PzKpfw IV
PzKpfw IV
15

Re: Nová elektronika

Příspěvek od sr71x »

Ještě jsem přišel na jednu věc, která hovoří pro starší desku. Na RX-13 jsou všechny kablíky připájeny. Na nové RX-18 jsou použity konektory. Bohužel nijak moc dobré. Výrazně tak zvyšují přechodové odpory a také snižují spolehlivost celého zapojení při otřesech.
Tankům zdar
SR71X
sr71x
PzKpfw IV
PzKpfw IV
15

Příspěvek od sr71x »

Ahoj.
Máte někdo představu jak je zapojen MG port na RX-18?
Díky
SR71X
honza kadrmas
PzKpfw V - Panther
PzKpfw V - Panther
14
Lokalita: Borohrádek Královehradecký Kraj

Příspěvek od honza kadrmas »

Mě se osvědčila rx 14 nemám s ní problém puffy
Váš Šaryk
Odpovědět